Je weet wel wat je tijdens je actieve vakantie in Duitsland wilt doen, maar nog niet waar? Hier vind je een overzicht van outdoor- en indoor-activiteiten die je in Duitsland kunt doen. Klik op een categorie om inspiratie en tips voor deze activiteit te krijgen.

Makkelijk fietsen Alpenvoorland omgeving Füssen Zuid-Duitsland

Fietsen

In ons buurland ligt minstens 100.000 kilometer aan fietspaden. Fietsen is dus bij uitstek een goede activiteit om in Duitsland te doen. Of je nu een pittige dagtocht in de bergen wilt maken of meerdere dagen achter elkaar wilt fietsen.

Wandelen Teufelsmauer Blankenburg Harz herfst

Wandelen

Van het vlakke waddenlandschap aan de Noordzeekust tot de indrukwekkende bergen in Zuid-Duitsland: wandelaars vinden volop mogelijkheden in Duitsland. Dus: rugzak inpakken, wandelschoenen aan en los geht’s!

Mountainbiken Oberharzer Wasserregal Harz

Mountainbiken

Mag het wel wat meer adrenaline zijn op de fiets? Kies dan voor een spannende mountainbike-route. Er zijn een aantal gebieden in Duitsland waar mountainbikers van harte welkom zijn. Ga je voor een pittige single trail of de veelzijdigheid van een bike park?

SUP in Osnabrück

Watersport

Wie graag op het water is, kan in Duitsland kiezen uit verschillende activiteiten. Suppen, zeilen, kanoën, zwemmen, kajakken. Of combineer meerdere watersporten tijdens je actieve vakantie. Dan hoef je alleen nog maar te beslissen of je liever op zoet of zout water onderweg bent.

Sneeuwvakantie in Duitsland alternatieve wintersport natuur

Wintersport

Wintersport in Duitsland? Echt wel! Dat kan zowel dichtbij, zoals in het Sauerland of de Harz, als wat verder weg, bijvoorbeeld in de Alpen of het Zwarte Woud. Lekker met je wandelschoenen door de poedersneeuw banjeren of toch liever soepel op de langlauflatten over de loipe glijden? In Duitsland kun je verschillende wintersport-activiteiten doen.

Boulderen Duitsland tips

Boulderen

Heb je tijdens je vakantie een regendag te pakken? Of verruil je buiten graag een dagje voor binnen? Dan kun je gaan boulderen. Voor deze klimsport heb je alleen een paar schoenen en een flinke dosis energie nodig. Die schoenen kun je meestal in de hal huren, dus eigenlijk staat je niets in de weg om op vakantie een keer te gaan boulderen.