Word jij ook zo blij van wandelen, fietsen, kamperen en buiten zijn? Ga jij graag bij in ons buurland op vakantie en ben je benieuwd wat er buiten de gebaande paden nog te ontdekken is? Dan ben je bij Duitsland Actief aan het goede adres!

Outdoor, slow travel en microavonturen in Duitsland

Op Duitsland Actief vind je tips voor jouw actieve vakantie in Duitsland. Je leest hier bijvoorbeeld over de mooiste wandelingen en fietstochten of andere toffe outdoor-activiteiten en microavonturen. Alles wat je op Duitsland Actief ziet, heb ik eerst zelf uitgeprobeerd, zodat ik je tips met volle overtuiging kan geven.

Behalve de praktische informatie zoals de lengte, duur en hoogteverschillen van de tochten vind je in de artikelen ook tips waar je onderweg de lekkerste Kaffee & Kuchen kunt eten of welk museum je echt even moet binnenstappen. Kortom: combineer het beste wat Duitsland te bieden heeft op natuur-, cultureel en culinair gebied.

Ik ben zelf een groot voorstander van slow travel: de tijd nemen om een bestemming te beleven, jezelf onderdompelen. Geen hotspots afvinken, maar genieten van het moment. Gaan slow travel en een actieve vakantie dan wel samen? Zeker! Langzamer reizen is niet hetzelfde als niets doen. Het betekent alleen dat je bewuster kiest wat je gaat doen, wat langer op één plek blijft, kiest voor kleinschalige accommodaties en horeca, eens de fiets pakt in plaats van de auto en nog veel meer! Ook dicht bij huis en op een bewuste manier kun je de mooiste ervaringen hebben.

Op Duitsland Actief geef ik je inspiratie voor een vakantie die voelt als een ontdekkingsreis, maar wel eentje waarvan je uitgerust thuiskomt. Daarom laat ik bijvoorbeeld zien op welke bestemmingen je natuur met stad kunt combineren, welke plekken je goed met het openbaar vervoer kunt bereiken of welke lokale ondernemers je zeker moet bezoeken. Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens een weekendje in Hannover stad onwijs goed kunt combineren met natuur?

Het gezicht achter Duitsland Actief: Janna Kamphof

Ik ben Janna Kamphof, 25 jaar en ben het liefst zoveel mogelijk buiten. Wandelen, kamperen, kanoën en fietsen: als het maar outdoor is, word ik er blij van. Als ik niet op reis ben, schrijf ik er wel over. Of fotografeer, of film. Als freelance content creator ben ik dagelijks bezig met artikelen schrijven, social media content maken en marketing. Dat doe ik voor toeristische bestemmingen en organisaties, voor online en offline media, en voor mijn andere twee blogs: Alpen Actief en Niederlande Aktiv. Na een jaar in Leipzig en twee jaar in het Osnabrücker Land is mijn thuisbasis sinds eind 2020 weer aan de Nederlandse kust en reis vanaf daar naar alle prachtige bestemmingen in Duitsland.

Voorjaar 2022: Van april t/m juni 2022 werk en reis ik vanuit Füssen im Allgäu. In die periode ga ik vooral wandelen en fietsen in de bergen. Ik heb nog ruimte voor opdrachten en samenwerkingen in die periode. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met me op

Heb je nu een artikel gelezen en nog een vraag daarover? Wil je nog meer weten over een activiteit of bestemming? Of wil je mij juist een bestemming tippen? Neem dan contact op met me op. Dat kan via een van mijn social kanalen of met een mail.