Word jij ook zo blij van wandelen, fietsen, kamperen en buiten zijn? En ontdek je tijdens je actieve reizen ook nog graag de mooiste vakwerkstadjes, bijzondere musea en sprookjesachtige kastelen? En wil je tussendoor nog wel eens een lokale specialiteit proberen? Dan ben je bij Duitsland Actief goed geland!

Op Duitsland Actief vind je tips voor actieve reizen in Duitsland. Hier vind je beschrijvingen van wandelingen en fietstochten die we zélf gedaan hebben. Behalve de praktische informatie zoals de lengte, duur en hoogteverschillen van de tochten vind je hier ook tips voor overnachtingen, vervoer en bezienswaardigheden.

Het gezicht achter Duitsland Actief: Janna Kamphof

Janna Kamphof van Duitsland Actief

Ik ben Janna Kamphof, 24 jaar en ben het liefst zoveel mogelijk buiten. Wandelen, kamperen, kanoën en fietsen: als het maar outdoor is, word ik er blij van. Als ik niet op reis ben, schrijf ik er wel over. Of fotografeer, of film. Als freelance content creator ben ik dagelijks bezig met artikelen schrijven, social media content maken en marketing. Dat doe ik voor toeristische bestemmingen en organisaties, voor online en offline media, en voor mijn andere twee blogs: Alpen Actief en Niederlande Aktiv. Na een jaar in Leipzig en twee jaar in het Osnabrücker Land is mijn thuisbasis sinds eind 2020 weer aan de Nederlandse kust en reis vanaf daar naar alle prachtige bestemmingen in Duitsland. Op de planning staat een wandelweekend in de Harz en op mijn verlanglijstje een huttentocht in de Bayerische Alpen.

Neem contact met me op

Heb je nu een artikel gelezen en nog een vraag daarover? Wil je nog meer weten over een activiteit of bestemming? Of wil je mij juist een bestemming tippen? Neem dan contact op met me op. Dat kan via een van mijn social kanalen of met een mail.

Update maart 2020: vanwege de huidige situatie post ik alleen over wandelingen, fietstochten en reizen die ik vóór de reisbeperkingen heb gemaakt. Er komt een tijd dat we weer zorgeloos kunnen reizen en ik hoop je met mijn berichten alvast te kunnen inspireren!