Wandelen op de TERRA.track Freedenblüte in Bad Iburg

Terra Track Freedenblüte Bad Iburg

TERRA.track Freedenblüte in Bad Iburg

Deze rondwandeling kan je natuurlijk altijd maken, maar ongeveer twee weken per jaar is het op de Freeden in Bad Iburg bijzonder mooi. Eind maart, begin april bloeit hier namelijk de holwortel: een schattig wit en roze bloempje. De TERRA.Track Freedenblüte in Bad Iburg neemt je acht kilometer mee langs de groene heuvels van het Osnabrücker Land die in april bezaaid zijn met deze kleine bloempjes.

Bad Iburg Freedenblüte

TERRA.Track Freedenblüte

Osnabrück ligt middenin natuur- en geopark TERRA.vita. Dat staat bekend om haar veelzijdigheid aan landschappen en bodem met bijzondere mineralen en fossielen. Om actieve reizigers kennis te laten maken met de highlights van het natuur- en geopark worden sinds 2018 verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet: de TERRA.tracks (wandelen) en TERRA.trails (fietsen). De TERRA.track Freedenblüte begint in het stadje Bad Iburg en maakt vanaf daar een rondje van acht kilometer langs de berg Freeden. Omdat je een paar hoogtemeters maakt heb je af en toe ook een mooi uitzicht op het heuvelachtige landschap van het Osnabrücker Land.

Een bloemenspektakel op de Freeden in Bad Iburg

Tijdens deze wandeling word je getrakteerd op een ware bloemenpracht. Niet alleen de holwortel voelt zich hier thuis, maar onder meer ook bosanemonen en narcissen. Een echte lentewandeling dus! Let op: de holwortel bloeit maar een paar weken per jaar. Wil je weten wanneer hét moment is om naar Bad Iburg te komen? Met de Freedometer bericht TERRA.vita hoe ver de holwortel al in bloei staat. Deze pagina krijgt elke dag een update en zo weet je dus precies wanneer de TERRA.track Freedenblüte op z’n mooist is. Plan je om in het voorjaar op een actieve vakantie in het Osnabrücker Land te gaan? Dan is het de moeite waard te kijken of de holwortel al in bloei staat.

Picknicken in een wandelhut

De TERRA.tracks zijn altijd goed gemarkeerd en daarom is het bijna onmogelijk om te verdwalen. Wel zo fijn. Daarnaast leiden de TERRA.tracks je vaak ook nog langs mooie plekjes om even uit te rusten. Halverwege kwamen langs de voor deze regio zo typische ‘Liegewelle’, een in een golf gevormde wandelbank. Ook liggen er op deze route twee wandelhutten, waar je even kan picknicken. Neem iets lekkers mee want hier wil je zeker even blijven zitten. In en tegen de hut staan namelijk aan drie kanten bankjes, waardoor je op elk moment van de dag hier heerlijk in de zon kunt relaxen. Andere highlights van de TERRA.track Freedenblüte zijn een rotswand van kalksteen waarin je goed de 90 miljoen jaar oude steenlagen kan zien en het Landidyll Hotel zum Freeden, waar je na je wandeling van Kaffee und Kuchen kunt genieten.

De TERRA.track Freedenblüte in het kort

  • Lengte: rondwandeling, ca. 8,2 km
  • Hoogtemeters: 158 m
  • Tijd: 2,5 uur
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Begin: Parkeerplaats „Kleiner Freeden“ aan het einde van Straße Hagenberg in 49186 Bad Iburg. De parkeerplaats ligt tien minuten te voet van de bushalte ‘Bad Iburg Rathaus’.
  • Horeca: Landidyll Hotel Zum Freeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *