De gezelligste Hofcafés in Osnabrück: plattelandssfeer dichtbij de stad

Gezellige hofcafés in Osnabrück

In een landelijke sfeer genieten van een huisgemaakt stuk taart: wat wil je nog meer? De aantrekkingskracht van Hofcafés – eigenlijk niet meer dan een café op een boerderij – zit ‘m in de gemoedelijke sfeer, de met liefde gebakken taart en de rustige omgeving. In het Osnabrücker Land zijn er een heleboel, de meeste ervan midden op het platteland. Soms zijn ze ook gewoon dicht bij de stad te vinden. Deze drie Hofcafés liggen op fietsafstand van de binnenstad van Osnabrück. Leuk om je Kaffee & Kuchen-moment met een fietstocht te combineren!

Koffie, taart en ijs in Café Liesel & Lotte op Hof Gösling

Op een kleine vijf kilometer ten noorden van Osnabrück bevindt zich Hof Gösling. Als je vanuit de binnenstad met de fiets op te voet de rivier de Hase en daarna het Stichkanal blijft volgen, kom je vanzelf op deze boerderij terecht. Op een groene weide vlakbij het kanaal staan de melkkoeien. De verse melk kan je direct uit de automaat tappen of als kaas kopen. Ook worden er met de melk de lekkerste ijssoorten en verse slagroom gemaakt. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er dagelijk ooks nog verse taarten gebakken. Mmm!

Bij Hof Gösling kun je de verse melk dus zo uit de automaat tappen, maar er is nog meer te koop. Uit de automaat (ja, echt!) kan je bijvoorbeeld ook aardappelen in 2-kilozakken halen of huisgemaakte jam kopen. En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Leuk om als klein aandenken aan je bezoekje aan dit gezellige Hofcafé in Osnabrück mee naar huis te nemen.

Zo kom je met de fiets bij Hof Gösling: Vanuit de binnenstad van Osnabrück volg je de Hase-Ems-Tour richting Bramsche. Bij de Alte Eversburg steek je het kanaal over en sla je vervolgens meteen rechtsaf. Van de drie routes naar deze Hofcafés is dit de mooiste.

Adres: Süberweg 4, 49090 Osnabrück

Gezellig in het Hofcafé van Hof Thiesing in Osnabrück

Zodra je het terrein van Hof Thiesing op wandelt, voel je: hier is het goed. Omdat Matthias Thiesing als akkerbouwer onder meer graan en mais verbouwt, stond de stal leeg. Daarvan besloot hij met zijn vrouw een boerderijwinkel te maken, waar later ook een café bij kwam. Gelukkig maar voor ons, want het is hier goed vertoeven. Wat er op de kaart staat, verandert van week tot week. Elke zondag is er in ieder geval taart en koffie, bij mooi weer worden er ook kleine gerechten op de bbq gemaakt.

Tip: heel erg gezellig is ook de kerstmarkt op Hof Thiesing. Klein, maar fijn. In de stal wordt handwerk verkocht, buiten glühwein gemaakt en bratwurst gebakken. In 2020 zijn er twee kerstmarkt-weekenden: 5 en 6 december, en 12 en 13 december.

Zo kom je bij Hof Thiesing: Fiets door de binnenstad en neem vlak na de ring de Meller Straße. Als je deze helemaal tot het einde fietst, sta je vanzelf op Hof Thiesing.

Adres: Meller Str. 316, 49082 Osnabrück

Taart en ontbijt in het groen bij Landcafé am Goldbach

Eerlijk is eerlijk, dit café bevindt zich net buiten Osnabrück, namelijk in het naburige Lotte. Maar omdat je hier én heel erg lekker taart kan eten én het café zich in zo’n prachtige omgeving bevindt, mag het in dit lijstje gewoon niet ontbreken. Landcafé am Goldbach ligt een beetje verstopt tussen de velden en heuvels, maar wie het vindt, wil hier zo snel niet meer weg. In het weiland staan pony’s, paarden, geiten en ezels lekker te grazen, binnen kan je genieten van huisgemaakte taart. Of op lekker ruime terras natuurlijk! Ook leuk: op zondagochtend kan je met het Genießer-Frühstück genieten van verse broodjes, regionale kaas en worst en koffie zoveel als je wil.

Zo kom je bij Landcafé am Goldbach: Er zijn verschillende manieren om bij dit hofcafé in Osnabrück te komen. De rustigste route is vanuit de binnenstad via de Lotterstraße, Wilhelmstraße en de Heringer Weg. Op die manier vermijd je drukke autowegen.

Adres: Gaster Landweg 6, 49504 Lotte

Hoef het van jou niet per se een Hofcafé in Osnabrück te zijn? Ook in het centrum van Osnabrück zijn veel gezellige cafeetjes met goede koffie en heerlijke huisgemaakte taart te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *