Water, koffie, limonade, thee, iced coffee of zelfs voor een soepje. Het gaat bij mij allemaal in de thermosfles. Als je op een actieve vakantie gaat, is het handig om er een bij je te hebben. Of je nu in de zomer ijskoud bergwater wil drinken of in de winter liever warme thee meeneemt, een isolatiefles is erg handig. Lees in deze review of de Hydro Flask thermosfles iets voor jou is.
De Hydro Flask isolatiefles 0,6L met standard mouth
De Hydro Flask 0,6L heeft een inhoud van 621 milliliter en weegt 320 gram. Dat is niet heel licht, maar voor een goed isolerende fles ook niet veel. Een fles zonder isolatie zal een stuk minder wegen, maar houdt dan ook niet goed warm of koud. Wat belangrijker is, is een afweging die je zelf moet maken en is waarschijnlijk afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Met een hoogte van 22 centimeter past de fles verder perfect in het zijvak van de meeste wandelrugzakken. Je kan de fles niet in de vaatwasser zetten. Gelukkig kan je door de vrij brede opening de thermosfles prima met een afwasborstel of spons schoonmaken.
Review: De Hydro Flask thermosfles isoleert echt goed
De belangrijkste vraag bij een isolatiefles is natuurlijk: hoe goed is de isolatie? Hydro Flask belooft je drankje 24 uur lang koud te houden en 6 uur lang warm. Nogal een belofte! Dat ging ik natuurlijk goed testen. Op winterdagen nam ik tijdens wandelingen in de sneeuw hete thee of koffie mee en die was altijd nog goed warm, ook na 6 uur, ook als het buiten koud was. Hetzelfde verhaal tijdens frisse wandelingen langs de Noordzeekust. En koud houden kan de fles ook erg goed. Zelfs als mijn fles water de hele dag de tijd had om op te warmen doordat hij vol in de zon op m’n rug hing, was het water erin nog goed koud. 24 uur sleep ik mijn koele bergwater meestal niet mee, maar dit heb ik natuurlijk wel even uitgeprobeerd. Na een heel etmaal was het water niet meer ijskoud, maar wel prima drinkbaar en zeker niet lauw. Heel fijn!
Ben je benieuwd waarom de Hydro Flask zo goed isoleert? Het flessenmerk maakt gebruik van hun eigen TempShield™ techniek. Dat is een dubbelwands-systeem waardoor er ook geen condens op de buitenkant van de fles ontstaat. Wel zo prettig want daardoor wordt niet alles in je rugzak nat. Verder zijn de isolatieflessen van Hydro Flask gemaakt van BPA-vrij roestvrijstaal. Het voordeel van dit materiaal is dat het geen smaakjes of geurtjes vasthoudt. Ook dat heb ik natuurlijk even getest. Op dag 1 nam ik in de trein ijskoffie mee in de Hydro Flask. De dag erna dronk ik water zonder koffiesmaak uit de fles. Een kleine kanttekening: spoel je fles wel meteen ’s avonds om, want als er een nacht overheen gaat, duurt het de dag erna wel langer om de koffiesmaak en -geur eruit te krijgen.
Robuuste en praktische thermosfles voor outdoor-mensen
Hoewel ik het niet erg vind als mijn outdoor-gear er gebruikt uitziet, is het erg fijn dat de Hydro Flask 0,6 L zo robuust is. Na vele wandelvakanties, kanotochten en andere microavonturen is de thermosfles nog bijna onbeschadigd. En ja, ik heb m’n rugzak ook wel eens neergegooid toen we na een flinke klim de top bereikte. En toch ziet de fles er na ruim 1,5 jaar nog altijd uit als nieuw. Mijn fles heeft een lekker roze tintje en de kleur is nog nergens vervaagd, zoals ik helaas wel eens met andere flessen meegemaakt heb. Dit is een fles om mee te nemen op avontuur!
De Hydro Flask 0,6 Standard Mouth is met een prijs van €37,95 (2021) niet goedkoop. Ik kan me voorstellen dat de prijs je misschien afschrikt. Maar denk ook zo: een thermosfles koop je voor een paar jaar. En met zo’n stevige fles als de Hydro Flask heb je er lang plezier van!
Kleur, maat, opening, dop: maak jouw perfecte Hydro Flask
Wil je graag een Hydro Flask kopen? Maak je dan klaar voor een klein beetje keuzestress. De eerste vraag is: hoe groot moet ‘ie zijn? Het Amerikaanse flessenmerk heeft volumes van 355 ml (12 oz) tot 1892 ml (64 oz). Je kan ook kiezen of je de opening in een standaardgrootte of een Hydro Flask wide mouth wil hebben. De meeste flessen kan je daarnaast in 11 kleuren bestellen. En om de fles helemaal zo te maken als je wil, kan je zelfs kiezen tussen een normale of sport-dop. De doppen kan je ook los bestellen, zodat je je ‘normale’ fles op bepaalde dagen kan omtoveren tot een sportfles.
Omdat ik tijdens langere wandelingen niet genoeg aan 0,6 liter heb, heb ik sinds begin dit jaar ook de de Timberline Limited Edition van Hydro Flask. De specificaties hiervan zijn hetzelfde als van de roze fles die ik hierboven heb beschreven. Voordeel van de nieuwe fles is dat ‘ie Flex Boot heeft die je over de onderkant van de fles kunt doen. Hierdoor blijft de isolatiefles stabieler staan op gladde oppervlaktes.
Tip: Wist je dat er ook Hydro Flask ook food jars maakt? Deze geïsoleerde potten zijn bijvoorbeeld handig als je op een zomerse dag een wandeling gaat maken en je salade toch lekker warm wilt houden. Of juist onderweg van een warm soepje wilt genieten. Lees de uitgebreide review om erachter te komen of de Hydro Flask food jar iets voor jou is.
-Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat.-