Maier Sports wandelbroek voor dames: praktisch & mooi

Wandelbroek Maier Sports dames review

Krijg je bij het woord afritsbroek een beetje de kriebels? Maar het lijkt je stiekem wel heel praktisch? Ik begrijp je. Tot voor kort zaten er in m’n rugzak tijdens wandelvakanties en outdoortrips leggings in verschillende lengtes. En toen kreeg ik de kans om een dagje met de Maier Sports wandelbroek ‘Inara Slim Zip’ voor dames te wandelen. Spoiler: die wandelbroek gaat nu altijd mee op reis.

Als gegoten: de Maier Sports Inara Slim Zip wandelbroek

Een beetje vertwijfeld sta ik op de camping met de wandelbroek in m’n handen. Zou dit dan mijn eerste echte afritsbroek worden? De diep blauwe kleur is in ieder geval mooi en de stof voelt goed. Ik kruip de tent in en snel verruil ik mijn leggings voor de wandelbroek van Maier Sports. Tentje weer uit, ik hup wat heen en weer om de wandelbroek recht te trekken en… hij zit als gegoten!

Hoe dat komt, legt iemand van Maier Sports me uit. Zij is ook mee op dit wandelweekend in de Vulkaaneifel, waar Maier Sports sponsor van is. Zij heeft ook net de wandelbroek voor me uitgezocht. En vertelt nu: “Maier Sports heeft zich helemaal gefocust op het maken van broeken met een goede pasvorm. De dames-wandelbroeken zijn er bijvoorbeeld in wel 25 maten.” Zo zijn er al drie verschillende lengtematen, verschillende pasvormen en je kunt ook nog uit verschillende banden kiezen. Mijn Inara Slim Zip wandelbroek van Maier Sports heeft bijvoorbeeld een normale lengte en een slim pasvorm. Wel bewegingsvrijheid, geen slobberbroek. Oh, en de band is in dit geval een ’traditionele wandelbroekband’ die past bij de smalle pasvorm en comfortabel is. Een broek die ik met een goed gevoel aantrek.

Waterafstotend – fijn bij regen of als je door een beekje stampt

Dat ‘ie lekker zit, merkte ik na de eerste stappen (en het eerste dansje) op de camping al. Maar er is meer en dat is wel zo praktisch voor de wandelaars en avonturiers onder ons. De Inara Slim Zip wandelbroek van Maier Sports is ook nog zeer waterafstotend. Ook dat wordt nog even toegelicht: “De wandelbroek is geïmpregneerd met een PCF-vrij en milieuvriendelijk middel. Dat zorgt ervoor dat water goed afparelt. Waterafstondend betekent trouwens niet waterdicht. Deze broek kan heel wat regen hebben, maar bij een enorme stortbui is het beter om een regenbroek aan te trekken.”

Dat wordt getest natuurlijk. Bij ‘gebrek aan regen’ stamp ik door het eerste beekje dat we tegenkomen. Er vormen zich kleine waterpareltjes op de broek, die er meteen afglijden. Ook op dit vlak doet de Maier wandelbroek voor dames wat ‘ie moet doen – lekker functioneel!

Ik krijg nog een tip van Maier Sports mee: “Was de broek voorzichtig en met een speciaal wasmiddel. Dan blijft de waterafstotende laag zo lang mogelijk in tact. Na een aantal wasbeurten kun je de broek zelf weer impregneren. Dat is makkelijk om te doen en zo houd je veel plezier van je wandelbroek.” Een goede tip. Een wandelbroek is namelijk niet goedkoop en als je er goed voor zorgt, gaat ‘ie jaren mee. Wel zo duurzaam ook!

Ritsen en zakken: bij deze wandelbroek is aan alles gedacht

Maier Sports staat bekend als een degelijk merk. Met passie voor outdoor en weinig poespas wordt er al decennia lang aan functionele outdoor-kleding gewerkt. Wat je nu van Maier Sports koopt, is jarenlang doorontwikkeld. Aan alles is gedacht. Even snel je telefoon, portmonnee of zakmes pakken? Daarvoor zit op de Inara Slim Zip op de rechter bovenpijp een ritsvakje. Verder heeft deze wandelbroek nog vier andere zakken: twee voor en twee achter. Het zijn kleine zakjes die plek voor het hoogstnoodzakelijke bieden, maar geen afbreuk aan de slanke pasvorm doen.

Kort samengevat: Wel bewegingsvrijheid, geen slobberbroek. Een broek die ik met een goed gevoel aantrek.

Een stijlvolle afritsbroek: kan dat?

En dan komen we tot slot nog bij dé vraag: to zip off or not to zip off? Oké, alle gekheid op een stokje, de afritsbroek heeft gewoon stoffig imago. Eigenlijk hartstikke jammer want het is toch super praktisch dat je twee broeken in een aan hebt? Start je ’s ochtends vroeg en wordt het in de loop van de dag pas warm, afritsen maar. Koelt het ’s avonds op de camping weer af, aanritsen maar. Loop je door de modder en heb je geen zin een vieze broek, afritsen maar. Word je geteisterd door steek-insecten, aanritsen maar.

Ik vind het handig. Als ik de Maier Sports wandelbroek aan heb, hoeft er geen tweede legging mee omdat het gaat afkoelen (of juist opwarmen). Het gaat supersnel en – ook niet geheel onbelangrijk – de Inara Slim Fit is gewoon mooi. Niks geen slobberige afritsbroek, deze Maier Sports wandelbroek voor dames is praktisch en stijlvol tegelijkertijd.

Specificaties van de Maier Sports Inara Slim Zip wandelbroek

  • Waterafstotend door PCF-vrije en milieuvriendelijke impregnering
  • Droogt snel vanwege dryprotec-technologie
  • 4 zakken, 1 ritszakje
  • 90% polyamide, 10% elastaan
  • 10 maten en 3 lengtematen
  • 13 kleuren
  • 5 jaar garantie
  • Je kunt de Inara Slim Zip onder meer bij Bergzeit bestellen*

Foto’s van mij gemaakt door Salomé Weber

– Disclaimer: ik kreeg de wandelbroek van Maier Sports omdat ze sponsor van het het Bloggerwandern in de Vulkaaneifel waren. Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat. –

[*Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een bestelling doet, krijg ik daarvoor een kleine commissie. Dit kost jou natuurlijk niks!]  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *