Review: Osprey Tempest Pro 28

Review Osprey Tempest Pro 28 rugzak

Een rugzak voor verschillende soorten avonturen: dat is de Osprey Tempest Pro 28. De vele bandjes, vakken en handigheidjes maken ‘m erg praktisch. Een handige rugzak dus als je meerdere outdoor-activiteiten tijdens je trip gaat doen. Hij is perfect om mee de bergen in te gaan of voor een lekker lange wandeling met een picknick onderweg. In deze review lees je meer over de Osprey Tempest Pro 28 en ontdek je of de rugzak ook handig voor jou is.

Het praktische design van de Tempest Pro 28

De Osprey Tempest Pro 28 is een rugzak gemaakt voor wandelaars. Dat zie je aan het design en de features. Met een inhoud van 28 liter heb je voldoende voor een lange dagwandeling en kun je zelfs nog een uitgebreide picknick of dikke trui meenemen. Of zoals ik: een camera én drone in de rugzak doen. De schouderbanden hebben een comfortabele padding en de brede heupband zorgt voor extra draagcomfort, ook als je veel gewicht bij je hebt.

Zelf ben ik groot fan van de ritsvakjes op de heupband. Hier stop ik spullen in waar ik snel bij wil kunnen, zoals een zakmes, portemonnee of telefoon. Hoewel ik voor kortere hikes heel blij ben met mijn Skimmer 20, mis ik de vakjes zeker bij die wandelrugzak. Bij de Tempest Pro heb je aan elke zijde van de heupband een klein ritsvak. Over vakjes gesproken: daar heeft de Osprey Tempest Pro 28 er nog een paar meer van. Te beginnen met het grote top load vak, waar tegen het rugpand ook nog een mesh-zakje met ritssluiting en sleutelhaakje in zit. Handig voor sleutels en zaken waar verder niemand bij mag komen. Boven op de voorkant van de rugzak zit nog een horizontaal ritsvak en heel prettig vind ik zelf ook de stretch pocket aan de voorkant. Hier prop je heel snel je dunne jack, handschoenen of wandelkaart in. En ten slotte heeft de Tempest Pro ook nog twee stretching zijvakken, bijvoorbeeld voor een thermosfles.

De vele handigheidjes van de Osprey Tempest Pro 28

De vakken zorgen ervoor dat je de wandelrugzak handig kunt inrichten en je spullen onderweg makkelijk kunt terugvinden. Maar er is méér. En dat is wat de Tempest Pro zo pro maakt. Op de schouderbanden zitten zeer rekbare vakjes (stretch mesh harness pockets) die je ook dicht kunt drukken met een button als je ze niet nodig hebt. Ik krijg daar mijn telefoon (Redmi Note 8T) voor ongeveer 55% in, dus die laat ik liever ergens anders. Ik gebruik de mesh pockets soms voor mijn GoPro of labello.

En dat was het nog niet. De volgende features zijn handig voor de outdoor-mensen die meer dan ‘gewoon’ wandelen doen. Aan de zijkant van de rugzak, ongeveer ter hoogte van de stretchy zijvakken, zitten lussen waar je ijsbijlen mee kunt bevestigen. Op de voorkant van de rugzak, net onder het Osprey-logo zit een zogenaamde LidLock waaraan je een helm kunt vastmaken. En ten slotte heeft de Tempest Pro 28 ook nog twee gleufjes aan de voorkomt om een lichtje aan te bevestigen, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. Aan deze handigheidjes merk je hoe goed Osprey nadenkt over alle verschillende outdoor-mogelijkheden. Ga je tijdens je reis bergwandelen én fietsen, of heb je verschillende soorten gear bij je? Dan zou de Tempest Pro een goede keuze kunnen zijn. Voor de normale wandelaar kunnen al deze features misschien wat veel zijn, dan doe je er beter aan een simpelere rugzak te kopen.

Specificaties van de rugzak Osprey Tempest Pro 28 (dames)

In het kort: plus- en minpunten van de Osprey Tempest Pro 28

Je hebt het waarschijnlijk gemerkt: ik ben enthousiast over deze rugzak van Osprey. Ik vind het vooral praktisch dat je ‘m door de verschillende vakken en bandjes voor vele outdoor-activiteiten en soorten reizen kunt gebruiken. Geen enkele rugzak is perfect en natuurlijk mis ik bepaalde features, zoals een regenhoes. De rugzak zelf is gemaakt van waterdicht materiaal, maar bij een echte stortbui blijven je spullen helaas niet droog. Bovendien is het soms handig om een regenhoes te gebruiken als je in modderig terrein onderweg bent, zodat alleen de hoes vies wordt. Ik zet de plus- en minpunten kort onder elkaar, zodat je zelf een afweging kunt maken.

Bonuspunten voor…

  • De pockets op de heupband
  • Goed formaat voor dagwandelingen
  • Het ademende rugpand waardoor het lekker koel op je rug blijft
  • Groot top load opening aan de bovenkant
  • De vier bandjes aan de zijkant waarmee je de Osprey Tempest Pro groter of kleiner kunt maken
  • Het gewicht (1 kilo)

Iets om over na te denken…

  • Geen regenhoes
  • Veel bandjes en andere handigheidjes die je voor simpele wandelingen niet nodig hebt

De Osprey Tempest Pro 28 is jouw rugzak als je…

Na het lezen van deze review, heb je waarschijnlijk wel door dat ik erg blij ben met mijn Osprey Tempest Pro 28. Nu is natuurlijk de vraag: is de rugzak ook iets voor jou? Dat hangt af van de activiteiten die je ermee wilt gaan doen. Ik denk dat de Osprey Tempest Pro handig is als je…

  • …in de bergen gaat wandelen, veel gear of camera-apparatuur mee wilt nemen of nog een nachtje in een hut gaat slapen. Deze rugzak zou bijvoorbeeld perfect voor mijn wandelingen in de Ammergauer Alpen zijn geweest.
  • …je verschillende outdoor-activiteiten tijdens je reis combineert. Bijvoorbeeld zoals ik deed tijdens mijn herfst-reis door de Harz, met lange dagwandelingen, mountainbiken en dagtrips.

– Disclaimer: Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik de rugzak van Osprey gekregen om ‘m te testen. De mening die je leest, is wel 100% die van mij. –

[*Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een bestelling doet, krijg ik daarvoor een kleine commissie. Dit kost jou natuurlijk niks!]  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *